s

Home > Onderzoek / eerste bezoek

Onderzoek / eerste bezoek

Aanmelden bij onze praktijk

U kunt zich bij ons aanmelden met een verwijsbrief van de huisarts of specialist, of op eigen verzoek een afspraak maken bij onze gecertificeerde praktijk. Podotherapie is vrij toegankelijk, wat inhoudt dat een verwijzing niet nodig is. Tijdens het eerste bezoek wordt door middel van een screening bepaald of er een indicatie bestaat voor podotherapie.

Eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek vindt een uitgebreid onderzoek plaats dat ongeveer 45 minuten duurt.

Wat houdt het onderzoek in?

Na een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) neemt u plaats op de voetspiegel (podoscoop), waarbij de stand van de voeten en uw lichaamshouding bekeken worden. In de onderzoeksstoel worden voet en enkel onderzocht op pijn en functionaliteit. De beweging in voeten, enkels, knieën, heupen en rug worden bekeken tijdens het lopen. Met een RS-scan kan de drukverdeling worden vastgelegd. Slijtage van schoenen geeft veel informatie over uw looppatroon en wordt daarom beoordeeld op maat, lengte, breedte en functionaliteit. Indien nodig wordt verder onderzoek gedaan naar enkel, knie, heup of rug.

Behandelplan en kosten

Het onderzoek, het behandelplan en de exacte kosten worden met u besproken. Als podotherapeutische zolen onderdeel uitmaken van de behandeling, worden afdrukken gemaakt van de voeten. Dit zorgt voor een nauwkeurige pasvorm van de zolen.

Wat neemt u de eerste keer mee?

  • Een geldige zorgverzekeringpas
  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Als u deze heeft, de verwijskaart van uw arts of medisch specialist
  • (Sport)schoenen die u veel draagt
  • Eventuele hulpmiddelen die u gebruikt, zoals zooltjes
Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem direct contact op
© 2024 Podotherapie Tiel